bewaar
Taart met ham en tuinerwten
Taart met ham en tuinerwten
bewaar

Taart met ham en tuinerwten

25 min. bereiden
40 min. wachten
60waarderingen

Ingrediënten

6 sneetjes

brood

5

eieren

50 g

boter

2 el

olijfolie

2

uien

1 teen

knoflook

300 g

tuinerwten

2 dikke plakken

schouderham

1 beker

slagroom

175 g

oude kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Meng 1 ei en de boter erdoor. Bekleed de quichevorm met het mengsel. Bak de bodem ca. 10 min. voor.

2

Verhit ondertussen de olie en bak de ui en knoflook 2 min. Verdeel de gebakken ui, de bevroren tuinerwten en ham over de taartbodem.

3

Klop de rest van de eieren los met de slagroom en kaas. Schenk in de vorm. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

tip

algemeenU kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.