bewaar
Nectarine- en yoghurt-crème brûlée
Nectarine- en yoghurt-crème brûlée
bewaar

Nectarine- en yoghurt-crème brûlée

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 klein blikje

bosbessen

2

nectarines

1 theelepel

allesbinder

2 eetlepels

creme fraiche

2 bakjes

(Griekse) yoghurt

8 eetlepels

(gele of lichtbruine) basterdsuiker

1 eetlepel

roomboter

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)

Aan de slag

1

Bosbessen in zeef laten uitlekken. Nectarines wassen, halveren en pit verwijderen. Nectarines in plakjes snijden, plakjes halveren.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soufflévormpjes invetten. Allesbinder en crème fraîche goed door elkaar roeren. Yoghurt erdoor roeren. Bosbessen en nectarines over vormpjes verdelen. Yoghurtmengsel over vruchten verdelen. Basterdsuiker gelijkmatig in laagje over yoghurt verdelen. Vormpjes zo dicht mogelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten laten karamelliseren. Direct serveren.