bewaar
Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook
Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook
bewaar

Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

Plan je een diner met vrienden? Dit chique hoofdgerecht staat prachtig op tafel (en is ook nog eens verrukkelijk).

45 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 tenen

knoflook

3 el

rode wijn

1 pot

vleesfond

2

French lamsracks met 6 ribbetjes

2 el

traditionele olijfolie

2 el

ongezouten roomboter

900 g

aardappelblokjes

½ el

olijfolie met truffelaroma

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Plan je een diner met vrienden? Dit chique hoofdgerecht staat prachtig op tafel (en is ook nog eens verrukkelijk).

Aan de slag

1

Pel de knoflook. Kook in een pan de wijn, knoflook en fond op een hoog vuur in tot 2 dl. Bestrooi ondertussen de lamsracks met peper en zout. Verhit olie in de pan. Voeg boter toe en bak de lamsraces in ca. 10 a 12 min. rosé. Af en toe keren.

2

Neem de lamsrack uit de pan en laat rusten op aluminiumfolie. Voeg intussen de aardappelblokjes toe aan het braadvet en bak ca. 5 min. Schenk de fond erbij en kook nog ca. 5 min. mee.

3

Van het vuur af de truffelolie door de jus roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de jus met aardappelblokjes over de (voorverwarmde) borden. Snijd de lamsrack tussen de botjes in stukjes en leg op de aardappeltjes.