bewaar
Lamsrack met honing-muntjus
Lamsrack met honing-muntjus
bewaar

Lamsrack met honing-muntjus

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

panklare broccoli

4 eetlepels

olijfolie

2 schaaltjes

lamsracks

2 teentjes

knoflook

100 ml

runderbouillon

100 ml

witte wijn

1 eetlepel

honing

1 eetlepel

koude boter

3 takjes

munt

1

rode peper

3 eetlepels

citroensap

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Broccoli beetgaar koken en laten uitlekken. In koekenpan 2 el olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven in 8 min. vanbinnen rosé braden. Intussen in bakvet helft van knoflook 30 sec. bakken. Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken; aanbaksels losroeren. Boter en munt door jus roeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt ca. 5 min. laten rusten. Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 sec. zachtjes bakken. Broccoli toevoegen en nog 3-4 min. roerbakken tot broccoli warm is. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Vlees langs botjes lossnijden en over vier warme borden verdelen. Jus erover schenken. Lekker met gebakken aardappels.