Lamsrack met groene-kruidenkorst

Advertentie
Ingrediënten
- 3 sneetjes (oud) witbrood
- ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel groene olijventapenade
- 125 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 schaaltjes lamsracks (a 2 stuks)
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood ontkorsten en (in keukenmachine) verkruimelen. Broodkruim, kruiden, knoflook, tapenade, zout en peper door 75 g boter roeren. Lamsracks met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en lamsracks in 2 minuten rondom bruin bakken. Lamsracks in ovenschaal leggen en braadvet eromheen schenken. Bovenkant van vlees bedekken met kruidenmengsel, goed aandrukken. In midden van oven lamsracks in ca. 15 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Vlees op vier warme borden leggen. Lamsracks (aan tafel) tussen botjes door in plakken snijden. Serveren met notenrijst en lentegroenten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 10 g
- vet 42 g