bewaar
Lamsrack met groene-kruidenkorst
Lamsrack met groene-kruidenkorst
bewaar

Lamsrack met groene-kruidenkorst

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 sneetjes

(oud) witbrood

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

groene olijventapenade

125 g

zachte roomboter

2 schaaltjes

lamsracks

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood ontkorsten en (in keukenmachine) verkruimelen. Broodkruim, kruiden, knoflook, tapenade, zout en peper door 75 g boter roeren. Lamsracks met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en lamsracks in 2 minuten rondom bruin bakken. Lamsracks in ovenschaal leggen en braadvet eromheen schenken. Bovenkant van vlees bedekken met kruidenmengsel, goed aandrukken. In midden van oven lamsracks in ca. 15 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Vlees op vier warme borden leggen. Lamsracks (aan tafel) tussen botjes door in plakken snijden. Serveren met notenrijst en lentegroenten.