bewaar
Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
bewaar

Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst

55 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

8 personen

½ pak

bladspinazie

3 sneetjes

oud witbrood

65 g

pijnboompitten

1 zakje

verse peterselie

100 g

Ardennerham

50 g

roomboter

2

eieren

1 eetlepel

geraspte citroenschil

6 eetlepels

olijfolie

4 schaaltjes

lamsracks

4 eetlepels

pittige mosterd

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

In keukenmachine brood verkruimelen; overdoen in kom. In keukenmachine pijnboompitten met spinazie, peterselie, ham en boter fijnmalen. Eieren, citroenrasp en zout en peper met spinaziemengsel door broodkruim roeren.

2

In grote koekenpan olie verhitten en lamsracks in 2 min. rondom bruinbakken. Lamsracks met zout en peper bestrooien en in braadslede leggen. Bovenkant van vlees met mosterd insmeren, spinaziemengsel erover verdelen en goed aandrukken. Vlees tot gebruik gekoeld bewaren.

3

Oven voorverwarmen op 200 °C en lamsracks op kamertemperatuur laten komen. Lamsracks in oven in 8-10 min. gaar laten worden. Uit oven in aluminiumfolie verpakt nog 5 min. laten rusten. Lamsracks tussen botjes door in plakken snijden. Lekker met verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas (Feestproduct van AH Excellent*).

algemeenSlim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.

algemeen*Speciaal voor de feestdagen, tijdelijk verkrijgbaar.