bewaar
Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst
bewaar

Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst

55 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

8 personen

½ pak

bladspinazie

3 sneetjes

oud witbrood

65 g

pijnboompitten

1 zakje

verse peterselie

100 g

Ardennerham

50 g

roomboter

2

eieren

1 eetlepel

geraspte citroenschil

6 eetlepels

olijfolie

4 schaaltjes

lamsracks

4 eetlepels

pittige mosterd

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

In keukenmachine brood verkruimelen; overdoen in kom. In keukenmachine pijnboompitten met spinazie, peterselie, ham en boter fijnmalen. Eieren, citroenrasp en zout en peper met spinaziemengsel door broodkruim roeren.

2

In grote koekenpan olie verhitten en lamsracks in 2 min. rondom bruinbakken. Lamsracks met zout en peper bestrooien en in braadslede leggen. Bovenkant van vlees met mosterd insmeren, spinaziemengsel erover verdelen en goed aandrukken. Vlees tot gebruik gekoeld bewaren.

3

Oven voorverwarmen op 200 °C en lamsracks op kamertemperatuur laten komen. Lamsracks in oven in 8-10 min. gaar laten worden. Uit oven in aluminiumfolie verpakt nog 5 min. laten rusten. Lamsracks tussen botjes door in plakken snijden. Lekker met verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas (Feestproduct van AH Excellent*).

algemeenSlim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.
algemeen*Speciaal voor de feestdagen, tijdelijk verkrijgbaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig