Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g raapstelen (bosje)
- 3 bosuien
- 150 g katenspek
- 230 g Maggi aardappelpuree à la minute voor stamppot
- 125 g kruiden-knoflookroomkaas
Advertentie
Bereiden
- Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes. Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.
- Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.
- Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.
- Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 570 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
- 400 g raapstelen
Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes.
- 3 bosuien
Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.
- 150 g katenspek
Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.
- 230 g Maggi aardappelpuree à la minute voor stamppot
Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat.
- 125 g kruiden-knoflookroomkaas
Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.
Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.