Spi­na­zieome­le­tjes

(17) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 17

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

(Van tevoren spinazie in zeef in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.) In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. 1/4 deel van eiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen. Als onderkant is gestold omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmde bord laten glijden. In zelfde pan 1/2 eetlepel olie verhitten en op zelfde wijze nog 3 omeletjes bakken. Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken. Op smaak brengen met ketjap en peper. Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjes dubbelklappen. Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.