bewaar
Spinazieomeletjes
Spinazieomeletjes
bewaar

Spinazieomeletjes

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

200 g

spinazie deelblokjes (diepvries)

6

eieren

zout

(versgemalen) zwarte peper

5 eetlepels

olie

250 g

taugé

1

duobakje hamreepjes

1 eetlepel

ketjap manis

Aan de slag

(Van tevoren spinazie in zeef in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.) In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. 1/4 deel van eiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen. Als onderkant is gestold omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmde bord laten glijden. In zelfde pan 1/2 eetlepel olie verhitten en op zelfde wijze nog 3 omeletjes bakken. Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken. Op smaak brengen met ketjap en peper. Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjes dubbelklappen. Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.