Varkenshaasspies met bietensalade

hoofdgerecht
4 personen
3
25
Advertentie
Ingrediënten
- 600 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend)
- 2 x 150 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
- 1 zakje laurierblad (4 g)
- 1 schaal gekookte bietjes ((500 g), geschild)
- 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt)
- 1 prei (gewassen)
Keukenspullen
- grillpan, satéstokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de aardappelen in stukken en kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Rijg de aardappelen, het vlees en de laurierblaadjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.
- Verhit de grillpan. Gril de spiesen in 8 min. rondom bruin en gaar.
- Snijd ondertussen de bietjes in blokjes en meng met de kikkererwten, de rest van de olie en peper en zout naar smaak. Snijd het witte gedeelte van de prei in zo dun mogelijke ringen en voeg toe aan de bietensalade. Serveer de spiesen met de salade.

Prei wassen
instructievideo
- 00:29 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 44 g
- vet 20 g