Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.

(1) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de helft van de hummus om met de bietjes.
  3. Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 43-44

Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • ½ el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.

3
3
  • 300 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden.

4
4
  • 100 g Maza hoemoes vijg en cranberry
  • 400 g koelverse geraspte bietjes

Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de hummus om met de bietjes.

5
5
  • 100 g jonge bladsla met rucola
  • 100 g verse granaatappelpitjes

Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes.

6
6
  • 100 g Maza hoemoes vijg en cranberry
  • 4 Libanese wraps

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.