Maaltijdmosterdsoep met kaastoast

Advertentie
Ingrediënten
- 2 dunne preien
- 2 mini-ciabatta's
- 100 g verse roomkaas met kruiden
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 4 eetlepels geraspte lichtbelegen kaas (Goudse)
- 1 pak romige mosterdsoep (a 400 ml)
- ½ bakje tuinkers
Keukenspullen
- zeef
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In ketel 1 liter water aan de kook brengen. Prei schoonmaken. Witte en lichtgroene deel van prei in dunne ringen snijden en in zeef doen. Kokend water over prei schenken. Ciabatta's halveren en dik besmeren met roomkaas. Zonnebloempitten en kaas erover verdelen. Ciabatta's in oven in ca. 8 minuten licht goudbruin bakken. Mosterdsoep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Prei toevoegen en in ca. 5 minuten zachtjes beetgaar laten worden in soep. Tuinkers boven soep van bedje knippen. Soep serveren met ciabatta's.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g