bewaar
Dip van aubergine
Dip van aubergine
bewaar

Dip van aubergine

15 min. bereiden
45 min. wachten
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

1 teen

knoflook

1 el

mayonaise

1

citroen

1 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 220 °C of steek de barbecue aan. Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 min. in de oven of 30 min. op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn. Keer ze op de barbecue regelmatig.

2

Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook en de mayonaise toe. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Bestrooi met de peterselie.

tip

algemeenU kunt de auberginedip 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Schep om en bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie.