Ingrediënten
4 personen
2
aubergines
1 teen
knoflook
1 el
mayonaise
1
citroen
1 el
verse peterselie
Aan de slag
Verwarm de oven op 220 °C of steek de barbecue aan. Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 min. in de oven of 30 min. op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn. Keer ze op de barbecue regelmatig.
Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook en de mayonaise toe. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Bestrooi met de peterselie.
Dip van aubergine

bijgerecht
4 personen
50 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven op 220 °C of steek de barbecue aan. Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 min. in de oven of 30 min. op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn. Keer ze op de barbecue regelmatig.
Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook en de mayonaise toe. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Bestrooi met de peterselie.
algemeen:U kunt de auberginedip 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Schep om en bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 aubergines
1 teen knoflook
1 el mayonaise
1 citroen
1 el verse peterselie