bewaar
Zomerpasta met kip en tomaat
Zomerpasta met kip en tomaat
bewaar

Zomerpasta met kip en tomaat

De zon staat hoog aan de hemel. Fijn dus dat dit gerecht in 20 minuten klaar is.

20 min. bereiden
430waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenspaghetti

1

ui

1

rode puntpaprika

300 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

5

trostomaten

3 el

citroensap

De zon staat hoog aan de hemel. Fijn dus dat dit gerecht in 20 minuten klaar is.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 3 min. goudbruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak 5 min. mee.

2

Snijd de tomaten in parten en bak ca. 6 min. zacht mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Giet de spaghetti af en meng met het kip-tomatenmengsel. Verdeel de spaghetti over diepe borden.

tip

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.