bewaar
Vistartaartjes met mosterdmayo
Vistartaartjes met mosterdmayo
bewaar

Vistartaartjes met mosterdmayo

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

koolvis

1 el

maizena

50 ml

slagroom

1

citroen

2

eieren

4 el

halfvolle mayonaise

1 el

Zaanse mosterd

3 el

zonnebloemolie

Aan de slag

1

Snijd of hak de koolvis met een scherp mes heel fijn of pureer de vis grof in de keukenmachine.

2

Roer in een kom de maïzena of het aardappelmeel los met de slagroom en voeg naar smaak zout, peper en het sap van 1 partje citroen toe. Klop eerst de eieren goed door het roompapje en meng er vervolgens de vis goed door. Bewaar dit mengsel eventueel tot gebruik in de koelkast.

3

Meng de mayonaise en de mosterd door elkaar.

4

Verhit de olie in een ruime koekenpan en schep met een lepel 8 bergjes van het vismengsel in de pan en druk ze iets plat. Bak de tartaartjes op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Keer de tartaartjes en bak de andere kant 4 minuten.

5

Verdeel de tartaartjes over 4 borden en schep er een lepel mosterdmayo op. Leg er een part citroen naast. Lekker met frites en een salade.