Pa­el­la met kip en gam­ba’s

Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen!

(244) waardeer
spaans hoofdgerecht Vrienden te eten? Maak paella. Dat Spanje-gevoel moet je delen! 6 personen
3 244

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.
  2. Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
  3. Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
  4. Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.

combinatietip:

Lekker met een partje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Paella met kip en gamba’s

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­el­la met kip en gam­ba’s

1
1
  • 1 kippenbouillontablet minder zout
  • 1 liter kraanwater

Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook.

2
2
  • 380 g Tasty Tom trostomaten

Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt.

3
3
  • ½ buisje saffraan
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g chorizoworst

Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon (per 4 personen) toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • ½ el gerookte-paprikapoeder zoet

Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min.

5
5
  • 300 g paellarijst
  • 400 g kipdijfiletreepjes

Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.

6
6

Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook.

7
7

Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.

8
8
  • 225 g diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
  • 300 g snoeppaprika's
  • 300 g diepvries tuinerwten

Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe.

9
9

Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.

combinatietip:

Lekker met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.