bewaar
Bloemkoolpuree met bieslook
Bloemkoolpuree met bieslook
bewaar

Bloemkoolpuree met bieslook

15 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

1

aardappel

600 g

bloemkoolroosjes

15 g

bieslook

4 el

geslagen room

Aan de slag

1

Snijd de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar.

2

Knip ca. 10 sprieten bieslook in heel kleine stukjes en houd ze apart. Kook de rest van het bieslook de laatste minuut met de bloemkool mee.

3

Giet de groente af. Voeg de room toe en pureer de bloemkool met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Strooi het fijngeknipte bieslook erover. Lekker bij gebakken vis, kalfs- en varkenvlees.

tip

algemeenDe puree krijgt een gele kleur en pittige smaak als u 1-2 el milde currypasta toevoegt.