bewaar
Italiaanse groentesoep met champignons
Italiaanse groentesoep met champignons
bewaar

Italiaanse groentesoep met champignons

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

olijfolie

2 el

verse basilicum

125 g

kastanjechampignons

250 g

Italiaanse

1½

paddenstoelenbouillontablet

gemalen chili

Aan de slag

1

Meng 2 el olie met het basilicum en laat dit even staan.

2

Verwarm de resterende eetlepel olie in een pan en bak hierin de champignons zachtjes 3 minuten. Schep de groenten door de paddenstoelen en roerbak alles op hoog vuur 2 minuten.

3

Voeg 800 ml water met de 1 1/2 bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Kook de soep zachtjes 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en chilipeper.

4

Verdeel de soep over 4 borden of kommen en druppel de basilicumolie erin.

algemeenVan deze soep maakt u heel snel een maaltijd: voeg een extra zakje wokgroenten en 300 g gekookte penne toe. Serveer de soep met geraspte (Parmezaanse) kaas.