Ingrediënten
4 personen
3 el
olijfolie
2 el
verse basilicum
125 g
kastanjechampignons
250 g
Italiaanse
1½
paddenstoelenbouillontablet
gemalen chili
Aan de slag
Meng 2 el olie met het basilicum en laat dit even staan.
Verwarm de resterende eetlepel olie in een pan en bak hierin de champignons zachtjes 3 minuten. Schep de groenten door de paddenstoelen en roerbak alles op hoog vuur 2 minuten.
Voeg 800 ml water met de 1 1/2 bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Kook de soep zachtjes 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en chilipeper.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en druppel de basilicumolie erin.
Italiaanse groentesoep met champignons

voorgerecht
null personen
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng 2 el olie met het basilicum en laat dit even staan.
Verwarm de resterende eetlepel olie in een pan en bak hierin de champignons zachtjes 3 minuten. Schep de groenten door de paddenstoelen en roerbak alles op hoog vuur 2 minuten.
Voeg 800 ml water met de 1 1/2 bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Kook de soep zachtjes 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en chilipeper.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en druppel de basilicumolie erin.
algemeen:Van deze soep maakt u heel snel een maaltijd: voeg een extra zakje wokgroenten en 300 g gekookte penne toe. Serveer de soep met geraspte (Parmezaanse) kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 el olijfolie
2 el verse basilicum
125 g kastanjechampignons
250 g Italiaanse
1½ paddenstoelenbouillontablet
0 gemalen chili