Bal­sa­mi­co-va­nil­le­ijs met aard­bei­en

Vanille-ijs, aardbeien en balsamico: de perfecte match voor een bijzonder toetje.

(32) waardeer
italiaans nagerecht Vanille-ijs, aardbeien en balsamico: de perfecte match voor een bijzonder toetje. 4 personen
3 32

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het ijs voor gebruik iets ontdooien, zodat het wat zachter wordt. Schep er 3 el azijn door. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Snijd de vruchten in kwarten.
  2. Verdeel het ijs over de coupes en schep de aardbeien erop. Besprenkel met de rest van de azijn.

combinatietip:

Lekker met versgemalen zwarte peper.

Tip:

Kindertip 1. Vervang de azijn door warme aardbeiensaus: verwarm 3 el aardbeienconfiture (pot 370 g) met 3 el water ca. 2 min. Schenk de saus over het ijs.

Tip:

Kindertip 2. Bestrooi het ijs met witte chocoladevlokken (pak 300 g).

Tip:

Kindertip 3. Rijg marshmallows (zak 265 g) aan 30 min. in water geweekte satéprikkers en rooster ze ca. 3 min. op de barbecue tot ze vanbuiten bruin zijn en vanbinnen zacht. Haal de marshmallows van de prikkers en leg ze op het ijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Balsamico-vanilleijs met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bal­sa­mi­co-va­nil­le­ijs met aard­bei­en

1
1
  • 500 g vanilleroomijs
  • 3 el balsamicoazijn

Laat het ijs voor gebruik iets ontdooien, zodat het wat zachter wordt. Schep er 3 el azijn door.

2
2
  • 250 g verse aardbeien

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Snijd de vruchten in kwarten.

3
3
  • 1 el balsamicoazijn

Verdeel het ijs over de coupes en schep de aardbeien erop. Besprenkel met de rest van de azijn.

combinatietip:

Lekker met versgemalen zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.