bewaar
Broccolisalade met krieltjes & gegrilde kip
Broccolisalade met krieltjes & gegrilde kip
bewaar

Broccolisalade met krieltjes & gegrilde kip

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

boter

1 duopak

krieltjes

600 g

broccoli

6 el

olijfolie extra vierge

1 el

rodewijnazijn

2 tl

suiker

1

rode ui

300 g

kipfilet

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verhit de boter in een koekenpan en bak de krieltjes op laag vuur in ca. 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

2

Breng ondertussen een laag water aan de kook in een pan waar een zeef op past. Hang de zeef erin, maar zorg dat die het water niet raakt. Leg de broccoli in de zeef en doe de deksel van de pan erop. Stoom de broccoli in ca. 10 min. gaar.

3

Klop ondertussen een dressing van 4 el olie, de azijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui toe. Meng de broccoli met de dressing en laat afkoelen.

4

Verdeel de kip in 4 porties. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel de kip en de broccolisalade over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

tip

algemeenRodewijnazijn is een heerlijke smaakmaker in salades.