bewaar
Glaasjes gazpacho
Glaasjes gazpacho
bewaar

Glaasjes gazpacho

Gazpacho in glaasjes serveren? Prima voorgerecht!

35 min. bereiden
15 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

rode paprika's

1

komkommer

1 teen

knoflook

2 pakjes

tomatensaus

2 el

rodewijnazijn

6 el

olijfolie extra vierge

8

ijsblokjes

1 bakje

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • bakpapier, blender

Gazpacho in glaasjes serveren? Prima voorgerecht!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's boven in de oven ca. 25 min. of tot ze zwart blakeren. Keer halverwege. Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een pan met deksel of een afgesloten plastic zak. Laat 15 min. staan en verwijder dan het vel en de zaadlijsten.

2

Snijd de komkommer in stukken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, paprika's, tomato frito, azijn en 4 el olie toe. Pureer ca. 1 min. Voeg de ijsblokjes toe en mix tot ze zijn opgelost. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout.

3

Schenk de gazpacho in de glaasjes, schep er wat garnalen op en besprenkel met de rest van de olie. Serveer koud.

algemeenVervang voor een vegetarische versie de garnalen door blokjes avocado.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glaasjes gazpacho

Gazpacho in glaasjes serveren? Prima voorgerecht!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig