bewaar
Gehakt met mihoen
Gehakt met mihoen
bewaar

Gehakt met mihoen

15 min. bereiden
15 min. wachten
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

sojasaus

2 el

zoete chilisaus

2 tl

maizena

450 g

mager

250 g

mihoen

3 el

zonnebloemolie

1

rode peper

6

bosuitjes

250 ml

kippenbouillon

Aan de slag

1

Roer in een kom de sojasaus met de chilisaus en maïzena tot een marinade. Verkruimel het gehakt met de vingers, schep het door de marinade en marineer het 15 minuten.

2

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op het pak en spoel de mihoen daarna in een zeef goed met koud water af. Laat de mihoen uitlekken.

3

Verhit de olie in een wok en fruit de peperreepjes en driekwart van de bosui even aan. Schep het gehakt erdoor en roerbak het op hoog vuur bruin.

4

Schep de mihoen door het gehakt en voeg de bouillon toe. Laat het gerecht 3 à 4 min. sudderen tot het vocht is opgenomen. Strooi de rest van de bosui erover. Lekker met roergebakken paksoi met oestersaus.