bewaar
Spinaziesalade met mihoen en kip
Spinaziesalade met mihoen en kip
bewaar

Spinaziesalade met mihoen en kip

Oosterse salade met chili- en sojasaus, limoen en knoflook.

25 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

500 g

kipfilet

2 el

zonnebloemolie

3

limoenen

4 el

Japanse sojasaus

4 el

zoete chilisaus

1

komkommer

300 g

verse spinazie

Oosterse salade met chili- en sojasaus, limoen en knoflook.

Aan de slag

1

Breek de mihoen doormidden en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mihoen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Snijd de kipfilet in repen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de repen kip in 5-6 min. bruin en gaar, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep ze op een bord.

3

Klop in een kom voor de dressing de chilisaus met de knoflook, het limoensap en de sojasaus door elkaar.

4

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Schep in een grote schaal de mihoen om met de dressing, spinazie en komkommer. Leg er de repen kip op.

variatietipJapanse sojasaus over? Je geeft er een kopje soep een oppepper mee. Sojasaus is een jaar houdbaar in de koelkast.