bewaar
Quiche met pestogehakt
Quiche met pestogehakt
bewaar

Quiche met pestogehakt

Ieder z'n eigen schaaltje, daar begint dit feestje al mee. Alvast een beetje proeven... Wat heerlijk!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

4

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

50 g

geraspte belegen kaas

½ tl

gemalen chilipeper

450 g

mager rundergehakt

3 el

pesto alla Genovese

2 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • een persoons ovenschaaltjes

Ieder z'n eigen schaaltje, daar begint dit feestje al mee. Alvast een beetje proeven... Wat heerlijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 min. beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de melk, kaas en breng op smaak met de chilipeper en zout. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.

2

Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de rest van de olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de pesto en het water toe en bak het gehakt nog 2 min. Breng op smaak met chilipeper en zout. Zet de schaaltjes op een bord. Lepel het gehakt erover.

tip

bereidingstipJe kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken. Reken dan op ca. 35 min. baktijd.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.