bewaar
Pesto-pennetaart met rucola
Pesto-pennetaart met rucola
bewaar

Pesto-pennetaart met rucola

Pasta pesto fan? Maak 'm eens op deze manier! Zullen de kinderen ook leuk vinden.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

3 el

traditionele olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

4

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

100 g

pesto alla Genovese

125 g

mozzarella

75 g

rucola

30 g

saladepijnboompitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 24 cm)

Pasta pesto fan? Maak 'm eens op deze manier! Zullen de kinderen ook leuk vinden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Bekleed ondertussen de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente 3 min. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en pesto. Schep samen met de roerbakgroente door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de pesto-pennetaart met de rucolasalade.

combinatietipLekker om de taart met basilicumblaadjes te bestrooien voor een extra smaakaccent.