Penne met rucola en zalm

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g penne
- 600 g verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g groene olijven zonder pit (pot)
- 15 g verse basilicum (bakje)
- 100 g pesto alla Genovese
- 75 g rucola
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de penne bijna gaar (iets korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeeft), spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in 5 min. rondom bruin en gaar.
- Halveer de olijven. Snijd het basilicum in reepjes. Verwarm de pesto in een wok en warm de pasta al omscheppend mee.
- Neem de pan van het vuur en schep de rucola, olijven en het basilicum erdoor. Verdeel de pasta over de borden en schep de zalmblokjes erop.
combinatietip:
Lekker met tomatensalade.

Pesto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 825 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 715 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Penne met rucola en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met rucola en zalm
- 300 g penne
Kook de penne bijna gaar (iets korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeeft), spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- 600 g verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de zalmfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in 5 min. rondom bruin en gaar.
- 250 g groene olijven zonder pit
- 15 g verse basilicum
Halveer de olijven. Snijd het basilicum in reepjes.
- 100 g pesto alla Genovese
- 75 g rucola
Neem de pan van het vuur en schep de rucola, olijven en het basilicum erdoor.
Verdeel de pasta over de borden en schep de zalmblokjes erop.
combinatietip:
Lekker met tomatensalade.