bewaar
Pizza met gehakt en artisjokken
Pizza met gehakt en artisjokken
bewaar

Pizza met gehakt en artisjokken

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

250 g

rundergehakt

2 tl

pizzakruiden

1

ui

1 blik

pizzadeeg

200 g

gemarineerde artisjokken

1 kleine

gele paprika

50 g

zwarte olijven

50 g

pizzakaas

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier, bakplaat

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul. Voeg de pizzakruiden, een mespunt zout en peper toe. Bak de uiringen 2 min. mee. Roer de saus uit het pizzapakket door het gehakt.

2

Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Strijk de gehaktsaus uit over de pizza. Verdeel de artisjokken, paprika, ringen ui en olijven over de pizza. Strooi de kaas erover.

3

Bak de pizza 15 min. in de oven en strooi de rucola erover.

tip

algemeenLaat de artisjokken wel goed uitlekken voordat u ze op de pizza legt. Roer voor een lekkere pittige pizza wat gemalen chilipeper door de tomatensaus. Gorgonzola is een lekkere afwisseling met pizzakaas.