bewaar
Tortillahoorntjes met pittig gehakt
Tortillahoorntjes met pittig gehakt
bewaar

Tortillahoorntjes met pittig gehakt

Met koriander en kaneel een voorgerecht uit India. Ook lekker als hapje bij de borrel.

15 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

half-om-halfgehakt

1 tl

tacokruiden

1 mespunt

gemalen kaneel

1

vleestomaat

4

bloemtortilla's

1

avocado

16 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • borrelglaasjes

Met koriander en kaneel een voorgerecht uit India. Ook lekker als hapje bij de borrel.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken de tacokruiden en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes, roer door het gehakt en stoof het 5 min. zachtjes.

2

Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze doormidden. Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.

3

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes. Snijd de takjes koriander in stukjes. Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.