bewaar
Spekballetjes met appelstroopdip
Spekballetjes met appelstroopdip
bewaar

Spekballetjes met appelstroopdip

10 min. bereiden
15 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

12 personen

350 g

Zweedse

12 plakjes

ontbijtspek

1

citroen

1

appel

2 el

appelstroop

2 el

verse koriander

gemalen chilipeper

Dit heb je nodig

  • 12 serveerlepels

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek. Leg de balletjes in de braadslede. Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

2

Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.

3

Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.

4

Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.