Spek­bal­le­tjes met ap­pel­stroop­dip

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(32) waardeer
borrelhapje 12 personen
3 32

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 serveerlepels

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek. Leg de balletjes in de braadslede. Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  2. Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
  3. Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
  4. Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.