bewaar
Gehakttaartjes met pancetta
Gehakttaartjes met pancetta
bewaar

Gehakttaartjes met pancetta

25 min. bereiden
25 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote bladeren

ijsbergsla

1½ el

zonnebloemolie

150 g

prei

450 g

rundergehakt

1

ei

5

beschuiten

2 tl

hot currypoeder

8 plakjes

pancetta

Dit heb je nodig

  • 4 ovenvaste potjes (ca. 125 ml)

Aan de slag

1

Leg de slabladeren in een zeef en overgiet ze met kokend water. Dep ze met keukenpapier droog. Bekleed de potjes elk met een slablad en laat het blad overhangen.

2

Verwarm 1/2 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de prei zachtjes 3 minuten. Laat de prei afkoelen. Kneed het gehakt met ei, beschuit, currypoeder, prei en naar smaak zout en peper heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en druk het gehakt goed in de potjes. Sla het overhangende slablad over het gehakt. Dek de potjes af met aluminiumfolie. Bewaar de potjes tot gebruik in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat de potjes 5 min. afkoelen.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de pancetta krokant.

5

Keer de potjes elk op een bord. Leg op elk taartje 2 plakjes pancetta en lepel het vet uit de pan erover. Lekker met aardappelpuree en worteltjes met honing.