bewaar
Gehakttaartjes met pancetta
Gehakttaartjes met pancetta
bewaar

Gehakttaartjes met pancetta

25 min. bereiden
25 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote bladeren

ijsbergsla

1½ el

zonnebloemolie

150 g

prei

450 g

rundergehakt

1

ei

5

beschuiten

2 tl

hot currypoeder

8 plakjes

pancetta

Dit heb je nodig

  • 4 ovenvaste potjes (ca. 125 ml)

Aan de slag

1

Leg de slabladeren in een zeef en overgiet ze met kokend water. Dep ze met keukenpapier droog. Bekleed de potjes elk met een slablad en laat het blad overhangen.

2

Verwarm 1/2 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de prei zachtjes 3 minuten. Laat de prei afkoelen. Kneed het gehakt met ei, beschuit, currypoeder, prei en naar smaak zout en peper heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en druk het gehakt goed in de potjes. Sla het overhangende slablad over het gehakt. Dek de potjes af met aluminiumfolie. Bewaar de potjes tot gebruik in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat de potjes 5 min. afkoelen.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de pancetta krokant.

5

Keer de potjes elk op een bord. Leg op elk taartje 2 plakjes pancetta en lepel het vet uit de pan erover. Lekker met aardappelpuree en worteltjes met honing.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehakttaartjes met pancetta

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig