bewaar
Ricottaspinazie
Ricottaspinazie
bewaar

Ricottaspinazie

25 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

zonnebloemolie

1 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

1 tl

hot currypoeder

1

tomaat

600 g

verse spinazie

100 g

ricotta

1

limoen

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Snijd ondertussen de gember fijn. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 min. Voeg het currypoeder toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 2 min.

2

Zet het vuur hoger en voeg een hand spinazie toe. Laat slinken. Ga zo door tot alle spinazie op is. Laat nog 2 min. doorwarmen.

3

Schep de ricotta door de spinazie. Breng op smaak met limoensap en peper en zout naar smaak. Serveer direct.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.