bewaar
Japans tempuragehakt
Japans tempuragehakt
bewaar

Japans tempuragehakt

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

250 g

gehakt

1 el

verse gember

2 el

sojasaus

2 tl

sesamolie

2 el

medium dry sherry

frituurolie

1 pakje

tempuramix

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar. Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.

2

Verhit de frituurolie tot 170 C. Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.

3

Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.

4

Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.