Pappardelle met kogelbiefstuk
Prachtig, simpel pastagerecht met een saus van pancetta, port en mascarpone. Vanavond ga je thuis uit eten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kogelbiefstukken
- 2 el olijfolie
- 75 g pancetta
- 2 sjalotjes
- 1 el verse tijmblaadjes
- 50 ml rode port
- 125 g mascarpone
- 250 g verse pappardelle
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Advertentie
Bereiden
- Snijd de biefstuk in plakjes. Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.
- Snijd de pancetta in stukjes en de sjalotjes in ringetjes. Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook. Breng de saus pittig op op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
- Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over de warme borden en serveer de kaas apart erbij. Lekker met spruitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pappardelle met kogelbiefstuk
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pappardelle met kogelbiefstuk
- 4 kogelbiefstukken
- 2 el olijfolie
Snijd de biefstuk in plakjes. Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.
- 75 g pancetta
- 2 sjalotjes
- 1 el verse tijmblaadjes
- 50 ml rode port
- 125 g mascarpone
Snijd de pancetta in stukjes en de sjalotjes in ringetjes. Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook.
Breng de saus pittig op op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g verse pappardelle
Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over de warme borden en serveer de kaas apart erbij. Lekker met spruitjes.