bewaar
Pappardelle met kogelbiefstuk
Pappardelle met kogelbiefstuk
bewaar

Pappardelle met kogelbiefstuk

Prachtig, simpel pastagerecht met een saus van pancetta, port en mascarpone. Vanavond ga je thuis uit eten!

15 min. bereiden
336waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kogelbiefstukken

2 el

olijfolie

75 g

pancetta

2

sjalotjes

1 el

verse tijmblaadjes

50 ml

rode port

125 g

mascarpone

250 g

verse pappardelle

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Prachtig, simpel pastagerecht met een saus van pancetta, port en mascarpone. Vanavond ga je thuis uit eten!

Aan de slag

1

Snijd de biefstuk in plakjes. Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.

2

Snijd de pancetta in stukjes en de sjalotjes in ringetjes. Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de sjalotten met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook. Breng de saus pittig op op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.

4

Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over de warme borden en serveer de kaas apart erbij. Lekker met spruitjes.