bewaar
Kogelbiefstuk met portjus
Kogelbiefstuk met portjus
bewaar

Kogelbiefstuk met portjus

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

1

kogelbiefstuk

25 g

boter

1 doosje

magnetronfrites naturel

1

sjalot

75 ml

rode port

2

trostomaten

75 g

witte kaas op olie

1 eetlepel

peterselie

Aan de slag

Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met kaas en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.