bewaar
Pappardelle met sinaasappelroom
Pappardelle met sinaasappelroom
bewaar

Pappardelle met sinaasappelroom

20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

1 bekertje

slagroom

1 teen

knoflook

4 el

medium sherry

50 g

boter

100 g

Parmezaanse kaas

1 pak

pappardelle

zwarte peper

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 50 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de slagroom en de knoflook in een pan en laat op laag vuur 1 min. koken. Houd wat rasp achter voor garnering. Voeg de rest van het rasp, 4 el sinaasappelsap, de sherry, de boter en de helft van de kaas toe aan de room. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm met de deksel op de pan.

2

Zet 4 borden in de oven om op te warmen. (Het gerecht blijft langer warm op voorverwarmde borden.) Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar giet 1/2 min. eerder af. Doe de pasta terug in de pan, schenk de sinaasappelroom erbij en schep om. Doe de deksel op de pan, draai het vuur uit en laat de smaken 1 min. intrekken.

3

Neem de borden uit de oven. Verdeel de pappardelle over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en versgemalen zwarte peper. Garneer met het achtergehouden rasp.