bewaar
Frisse pasta met erwten & kaas
Frisse pasta met erwten & kaas
bewaar

Frisse pasta met erwten & kaas

De chilipeper geeft dit vlees- en visloze pastagerecht een beetje extra pit.

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

450 g

diepvries tuinerwten

1

ui

2 tenen

knoflook

2 takjes

verse tijm

1

citroen

4 el

traditionele olijfolie

375 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

½ tl

gemalen chilipeper

De chilipeper geeft dit vlees- en visloze pastagerecht een beetje extra pit.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten de laatste 5 min. mee.

2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3

Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en tijm 3 min. Laat ondertussen de kaasblokjes uitlekken.

4

Giet de pasta en tuinerwten af en meng door het uimengsel. Neem de pan van het vuur. Voeg het citroenrasp en de kaasblokjes toe en schep om. Breng op smaak met het citroensap, de chilipeper en eventueel zout.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.