Fris­se pas­ta met erw­ten & kaas

De chilipeper geeft dit vlees- en visloze pastagerecht een beetje extra pit.

(44) waardeer
mediterraan hoofdgerecht De chilipeper geeft dit vlees- en visloze pastagerecht een beetje extra pit. 4 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten de laatste 5 min. mee.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  3. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en tijm 3 min. Laat ondertussen de kaasblokjes uitlekken.
  4. Giet de pasta en tuinerwten af en meng door het uimengsel. Neem de pan van het vuur. Voeg het citroenrasp en de kaasblokjes toe en schep om. Breng op smaak met het citroensap, de chilipeper en eventueel zout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Frisse pasta met erwten & kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se pas­ta met erw­ten & kaas

1
1
  • 300 g farfalle
  • 450 g diepvries tuinerwten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten de laatste 5 min. mee.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 citroen

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook en tijm 3 min.

5
5
  • 375 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Laat ondertussen de kaasblokjes uitlekken.

6
6

Giet de pasta en tuinerwten af en meng door het uimengsel.

7
7

Neem de pan van het vuur. Voeg het citroenrasp en de kaasblokjes toe en schep om.

8
8
  • ½ tl gemalen chilipeper

Breng op smaak met het citroensap, de chilipeper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.