Lin­zen­cur­ry met kip

Linzenparty coming up! Deze curry met kip, kokos en spicy spinazie wordt gegarandeerd een feest.

(1.062) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Linzenparty coming up! Deze curry met kip, kokos en spicy spinazie wordt gegarandeerd een feest. 4 personen
4 1.062

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
  2. Voeg de boemboe, linzen en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Verdeel de curry over diepe borden en serveer.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2011 nr. 03 - Het lekkerste van de wereld , februari 2020 , Receptkaart 2011 week 10-13

Linzencurry met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­cur­ry met kip

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 800 g bruine linzen in blik

Snijd de ui in halve ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 300 g kipfiletreepjes

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 95 g boemboe groene curry
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de boemboe, linzen en kokosmelk toe en breng aan de kook.

4
4
  • 600 g verse bladspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Verdeel de curry over diepe borden en serveer.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.