
Linzencurry met kip
Linzenparty coming up! Deze curry met kip, kokos en spicy spinazie wordt gegarandeerd een feest.
555 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
redelijk pittig
Ingrediënten
4 personen
1
middelgrote ui
800 g
bruine linzen in blik
3 el
traditionele olijfolie
300 g
kipfiletreepjes
95 g
boemboe groene curry
400 ml
kokosmelk
600 g
verse bladspinazie
Linzenparty coming up! Deze curry met kip, kokos en spicy spinazie wordt gegarandeerd een feest.
Aan de slag
1
Snijd de ui in halve ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
2
Voeg de boemboe, linzen en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Verdeel de curry over diepe borden en serveer.
serveertipLekker met verse koriander.