bewaar
Arabische couscousballetjes
Arabische couscousballetjes
bewaar

Arabische couscousballetjes

35 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

couscous

2 tenen

knoflook

9 el

olijfolie extra vierge

2

sjalotten

1 blik

Spaanse reuzenbonen

1 bakje

koriander

1 bakje

munt

300 g

Griekse yoghurt

1 bosje

radijs

1 el

appelciderazijn

½

witte kool

1

rode ui

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Doe de couscous in een schaal, voeg 1 teen knoflook toe en schenk er 100 ml kokend water bij. Dek af met een bord en laat 5 min. wellen. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 4 min. Laat afkoelen. Pureer de bonen in de keukenmachine, voeg 2 el olie, de sjalot, de helft van de koriander en 3 el munt toe en maal kort. Schep de bonenpuree bij de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Vorm hier met vochtige handen kleine balletjes van met een doorsnede van 1 1/2 cm. Druk ze goed aan.

2

Roer de rest van de knoflook, de rest van de munt, 1 el olie en 1 el water door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de radijs in plakjes. Meng 3 el olie en de azijn in een grote kom. Voeg de rest van de koriander, radijs, kool en ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de couscousballetjes in ca. 3 min. goudbruin, keer voorzichtig. Serveer de balletjes met de salade en de knoflooksaus. Lekker met een geroosterd pitabroodje.

algemeenU kunt de couscousballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. Bak ze vlak voor serveren.

algemeenRoerbak de rest van de kool met wat sojasaus en eventueel wat taugé: een lekker oosters bijgerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.