bewaar
Fattoush (broodsalade)
Fattoush (broodsalade)
bewaar

Fattoush (broodsalade)

15 min. bereiden
30 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

1

komkommer

2 bosjes

radijs

1

rode ui

1 schaal

tastytomtomaten

2

zoete puntpaprika's

3 el

wittewijnazijn

7 el

extra vierge olijfolie

1 bakje

munt

1 zakje

selderij

100 g

Griekse yoghurt

100 ml

karnemelk

4 grote

shoarmabroodjes

Aan de slag

1

Snijd de komkommer, radijs, ui, tomaten en paprika's met de keukenmachine in dunne plakjes. Schep er de azijn, 3 el olie en de helft van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout.

2

Meng de yoghurt met 2 el olie, de rest van de kruiden en de karnemelk. Voeg peper en eventueel zout toe. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze horizontaal door en verdeel ze over een schaal. Schep de groenten erop en laat 30 min. staan. Zo trekt het vocht een beetje in het brood. Besprenkel alles met de rest van de olie. Serveer met de yoghurtdressing.

tip

algemeenDe dressing kunt u nóg meer smaak geven met bijv. 1 tl gemalen komijn (djinten) of garam masala (specerijenmengsel, bakje 65 g).