bewaar
Hanna's kerriesaté
Hanna's kerriesaté
bewaar

Hanna's kerriesaté

40 min. bereiden
10 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

zonnebloemolie

1

citroen

1 tl

gemalen komijn (djinten)

4 tl

currypoeder

1 tl

gemberpoeder (djahé)

2 tl

sambal badjak

400 g

kipfilet

1 kg

aardappelen

1 liter

kippenbouillon

1 blik

kokosmelk

3 schaaltjes

haricots verts

1 bakje

taugé

Dit heb je nodig

  • 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Schenk 2 el olie in een kom en meng met 2 el citroensap, komijn, 2 tl currypoeder, gemberpoeder, sambal en zout naar smaak. Voeg de kip toe en marineer 10 min.

2

Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.

3

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in de bouillon. Giet af en bestrooi met de rest van het currypoeder. Laat de aardappelen nog even van het vuur af met de deksel op de pan stomen.

4

Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur 5 min. garen.

5

Kook ondertussen de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de taugé. Verdeel de groenten en de aardappelen over 4 borden en leg de kerriesaté erbij. Serveer met de kokossaus.

tip

algemeenFamilierecept Allerhande 3 2011. De Surinaamse Hanna Klaiber is dol op exotische gerechten, maar ook op de Hollandse keuken. 'Mijn moeder maakte vroeger vaak gerechten met aardappelen. Ik ben ermee opgegroeid en daarom houd ik ook zo van de Hollandse keuken. Heerlijk die stamppotten, maar daar voeg ik dan wel wat kerrie- of paprikapoeder aan toe, voor een beetje extra pit. Dit recept met kerriesaté is een klassieker uit mijn moeders keuken. Als mijn dochter komt eten staat dit steevast op het menu en ze maakt het zelf ook vaak.'