bewaar
Gevulde varkensrib met artisjok
Gevulde varkensrib met artisjok
bewaar

Gevulde varkensrib met artisjok

20 min. bereiden
55 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

pittige olijven

600 g

varkensrib

15 g

Italiaanse tuinkruiden

2 el

olijfolie

100 ml

droge vermout

1 blik

tomatenblokjes

1 blik

artisjokharten

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan, keukentouw

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak de olijven grof.

2

Leg het vlees op een snijplank en snijd het in de lengte tot 2/3 in. Klap het vlees open en verdeel de olijven gelijkmatig over de inkeping. Leg er een paar takjes kruiden op. Bind het vlees met keukentouw dicht en bestrooi het met zout en peper.

3

Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees rondom goudbruin. Schenk de vermout in de pan en voeg de tomaten, artisjokharten en resterende takjes kruiden toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat de varkensrib in ca. 30 min. gaar worden.

4

Neem de pan uit de oven laat hem nog 15 min. staan. Snijd de varkensrib in dikke plakken. Lekker met penne.