bewaar
Hutspotcrumble
Hutspotcrumble
bewaar

Hutspotcrumble

20 min. bereiden
30 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olie

500 g

hutspotgroenten

450 g

voorgekookte aardappelschijfjes

2 tl

gedroogde oregano

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

100 g

bloem

75 g

koude boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien uit het hutspotpakket zachtjes 2 minuten. Schep de wortel erdoor en voeg 4 eetlepels water, de aardappelschijfjes en de oregano toe. Leg de deksel op de pan en stoof de hutspot in ca. 10 min. gaar.

2

Strooi intussen de kaas, bloem en naar smaak peper op een plank en leg de klontjes boter erop. Wrijf alles met de vingers tot fijne kruimels.

3

Schep de hutspot in de schaal en strooi de kruimels erover. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de crumble in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met gekruide kalkoenfilet à la minute.