bewaar
Witte pizza met rucola en tomatensaus
Witte pizza met rucola en tomatensaus
bewaar

Witte pizza met rucola en tomatensaus

20 min. bereiden
15 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blik

pizzadeeg

250 g

mascarpone

2 el

olijfolie

3

zoete uien

200 g

champignonplakjes

15 g

verse Italiaanse kruiden

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • pizzasteen of bakplaat

Aan de slag

1

Verwarm de oven (met pizzasteen) voor op 200 °C. Rol het deeg uit.Bestrijk het deeg met de mascarpone en de randen met 1 el olie.

2

Verdeel 3/4 van de uien, de champignons en de helft van de Italiaanse kruiden en zout en peper over het deeg.

3

Schuif de pizza op de bakplaat of schuif een brede spatel onder de pizza en schuif hem op de steen. Bak de pizza in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

4

Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de achtergehouden ui met de rest van de kruiden 3 min., Roer de tomatensaus uit het pizzapakket erdoor en breng alles aan de kook.

5

Schuif de pizza op een schaal, strooi de rucola erover en serveer met tomatensaus.