bewaar
Kip met pit
Kip met pit
bewaar

Kip met pit

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

verse pasta tagliolini bicolore

300 g

kipfiletreepjes

5 el

olijfolie

4 tenen

knoflook

1

rode peper

1

basilicumplant

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een schaaltje en giet de pasta af.

2

Bestrooi de kipreepjes met zout en peper. Verhit de olie in een ruime hapjespan, fruit de knoflook in ca. 3 min. goudgeel. Voeg de kipreepjes en rode peper toe en roerbak de kip in ca. 4 min. op middelhoog vuur gaar.

3

Roer de pasta met het achtergehouden kookvocht door de kip en laat alles even warm worden. Verdeel de pasta over 4 pastaborden.

4

Pluk alle toppen van de basilicumplant en leg ze op de pasta. Lekker met een groene salade met flinterdun gesneden venkel.