Ro­sé­kip met dop­erwt­jes

Dit is comfort food met een hoofdletter C.

(42) waardeer
hoofdgerecht Dit is comfort food met een hoofdletter C. 4 personen
4 42

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de drumsticks met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  2. Snijd de champignons en ui. Bak de champignons in het bakvet op middelhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan op een ander bord.
  3. Fruit ui, spek en tijm 4 min. in het braadvet. Schenk de rosé in de pan en breng de wijn aan de kook. Leg de drumsticks weer in de pan. Leg de deksel op de pan en stoof de drumsticks 20 minuten. Voeg de doperwten en de gebakken champignons toe en stoof alles nog 5 min. mee.
  4. Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het in een mooie schaal of verdeel het over diepe borden. Lekker met aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Rosékip met doperwtjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­sé­kip met dop­erwt­jes

1
1
  • 8 kipdrumsticks
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrooi de drumsticks met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 ui

Snijd de champignons en ui. Bak de champignons in het bakvet op middelhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan op een ander bord.

3
3
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 250 ml rosé

Fruit ui, spek en tijm 4 min. in het braadvet. Schenk de rosé in de pan en breng de wijn aan de kook. Leg de drumsticks weer in de pan. Leg de deksel op de pan en stoof de drumsticks 20 minuten.

4
4
  • 450 g verse doperwten

Voeg de doperwten en de gebakken champignons toe en stoof alles nog 5 min. mee.

5
5

Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het in een mooie schaal of verdeel het over diepe borden. Lekker met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.