bewaar
Rosékip met doperwtjes
Rosékip met doperwtjes
bewaar

Rosékip met doperwtjes

Dit is comfort food met een hoofdletter C.

15 min. bereiden
25 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

kipdrumsticks

2 el

traditionele olijfolie

250 g

kastanjechampignon

1

ui

50 g

gerookte spekreepjes

1 el

verse tijmblaadjes

250 ml

rosé

450 g

verse doperwten

Dit is comfort food met een hoofdletter C.

Aan de slag

1

Bestrooi de drumsticks met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord.

2

Snijd de champignons en ui. Bak de champignons in het bakvet op middelhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan op een ander bord.

3

Fruit ui, spek en tijm 4 min. in het braadvet. Schenk de rosé in de pan en breng de wijn aan de kook. Leg de drumsticks weer in de pan. Leg de deksel op de pan en stoof de drumsticks 20 minuten. Voeg de doperwten en de gebakken champignons toe en stoof alles nog 5 min. mee.

4

Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het in een mooie schaal of verdeel het over diepe borden. Lekker met aardappelpuree.