bewaar
Little gem met romige currykip
Little gem met romige currykip
bewaar

Little gem met romige currykip

10 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kropjes

little gem

1 el

zonnebloemolie

300 g

kipfiletreepjes

1 el

Thaise rode currypasta

100 ml

geslagen room

1 el

Thaise vissaus

5 takjes

verse koriander

Aan de slag

1

Haal de blaadjes los van de kropjes sla. Spreid de grootste blaadjes uit op een ruime, platte schaal. Bewaar de rest voor in een salade.

2

Verhit de olie in een kleine pan met antiaanbaklaag en bak hierin de reepjes kip al omscheppend 1 minuut. Voeg de currypasta toe en bak alles al omscheppend nog 2 minuten. Voeg de room toe en breng alles nogmaals aan de kook. Voeg naar smaak vissaus toe.

3

Schep de kipcurry op de slablaadjes. Knip de takjes koriander in 2 of 3 stukken en leg op elk gevuld blaadje een takje koriander.