bewaar
Gehaktballetjes met eitjes
Gehaktballetjes met eitjes
bewaar

Gehaktballetjes met eitjes

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

8 personen

8

henneneitjes

300 g

rundergehakt

1 eetlepel

milde Indiase currypasta

½ zakje

verse koriander

1 kropje

little gem

2 eetlepels

paneermeel

1

ei

3 eetlepels

(roerbak)olie

Aan de slag

Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg de eieren erin. Kook de eitjes in 4-6 minuten bijna hard. Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Pel de eieren. Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het losgeklopte ei (de rest van dit ei wordt niet gebruikt) en de koriander. Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Duw in elke portie gehakt een eitje en vorm het gehakt rond het eitje tot een glad balletje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar. Snijd het kropje sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal. Leg de gehaktballetjes erop.