bewaar
Amuse met aardappel
Amuse met aardappel
bewaar

Amuse met aardappel

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2 grote

aardappels

4 theelepels

Indiase currypasta

3 eetlepels

olie

100 g

geitenkaas

100 g

gerookte zalmfilet

12 sprietjes

bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Aardappels schillen en in 6 plakjes van ca. 1/2 cm snijden. Aardappelplakjes in ca. 3 minuten beetgaar koken. Plakjes uit water scheppen, laten uitlekken en drogen op keukenpapier. In kom aardappelplakjes mengen met currypasta en olie. Vervolgens koekenpan verhitten, aardappelcurryschijfjes toevoegen en op niet te hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten gaar bakken. Schijfjes uit pan op keukenpapier scheppen en direct bestrooien met zout en peper. Schijfjes laten afkoelen en verdelen over bordjes. Kaas in plakjes snijden. Kaasplakjes op aardappelschijfjes leggen. Zalm in plakjes verdelen en op geitenkaas leggen. Amuses garneren met bieslooksprietjes.