bewaar
Ovenschotel met tilapia, witlof en banaan
Ovenschotel met tilapia, witlof en banaan
bewaar

Ovenschotel met tilapia, witlof en banaan

20 min. bereiden
20 min. wachten
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

milde peppadews

4 stronken

witlof

400 g

tilapiafilet

25 g

boter

2 el

suiker

2 el

ketjap manis

2

bananen

1 zakje

mozzarella

1 pakje

verse room

Dit heb je nodig

  • ovenschaal Ø 26 cm, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peppadews fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Dep de tilapiafilets droog en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

2

Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak de witlof ca. 2 min. met de peppadews, de suiker en de ketjap. Verdeel de witlof over de vis en bestrooi met de helft van de mozzarella. Verdeel de banaan erover en schenk de room erover. Bestrooi met peper en met de rest van de mozzarella. Bak het gerecht in ca. 15-20 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Lekker met rijst en peultjes.

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.