bewaar
Vissoep met paprika en krieltjes
Vissoep met paprika en krieltjes
bewaar

Vissoep met paprika en krieltjes

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

3

groene paprika's

3 teentjes

knoflook

450 g

minikrieltjes

1 pot

geroosterde paprika's

2 dl

droge witte wijn

2 potten

visfond

2

visbouillontabletten

400 g

kabeljauwfilet

½ zakje

verse dille

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In (soep)pan olie verhitten. Groene paprika's en knoflook 3 min. zachtjes bakken zonder te kleuren. Krieltjes kort meebakken. In keukenmachine geroosterde paprika's pureren. Paprikapuree, wijn, fond, 2 dl water en bouillontabletten aan ingrediënten in pan toevoegen. Soep 2 min. tegen de kook aan verwarmen tot kabeljauw gaar is. Soep van vuur af bestrooien met dille. Lekker met kant-en-klare bruschette of geroosterde ciabatta.