bewaar
Dronken aardappeltjes
Dronken aardappeltjes
bewaar

Dronken aardappeltjes

10 min. bereiden
40 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardappelen

3 el

olijfolie extra vierge

½ bakje

tijm

250 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en doe ze in een kom. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

2

Bestrijk de braadslee met de rest van de olie. Verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de braadslee. Houd 3 takjes tijm apart en ris de blaadjes van de rest van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes over de aardappelen en schenk de wijn erover. Zet de braadslee in het midden van de oven en bak de aardappelen in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Garneer met de achtergehouden takjes tijm.

tip

algemeenDe rest van de tijm kunt u bijvoorbeeld gebruiken in een uienquiche, zie recept elders op ah.nl/recepten.